Udělejte si v Argumentu výlet v čase

front.post
front.public: 14. 05. 2014
time02
Speciální týdny věnované specialitám předních světových kuchyní se již v restauraci Argument stali tradicí. Letos v červnu však tento oblíbený podnik v pražských Dejvicích nabídne cestu nejen v prostoru, ale také v čase. Od 7. do 15. června dostanou hosté na výběr vedle stálého menu také mimořádný výběr z francouzské gastronomie ve stylu 30. let.


Francie své kulinářské tradice opatruje a rozvíjí již stovky let. Řada pokrmů si zachovala původní tvář i konstantní oblibu v průběhu let, ale chutě veřejnosti se i v „zemi galského kohouta“ časem proměňují. Argument v rámci této speciální akce představí polozapomenuté či dnes upozaděné pokrmy, které před 80. lety patřily k favoritům široké veřejnosti.

 

Těšit se můžete například na starofrancouzskou polévku z okounů, tripes à la provençale (dršťky po provensálsku) nebo mořský jazyk z Dieppe s normandskou omáčkou. Zlatý hřeb speciálního menu představuje tête de veau à la financière, tedy rolovaná telecí hlava s telecími knedlíčky, kohoutími hřebínky, žampiony, olivami a omáčkou z madeirského vína.

 

Od svého otevření roku 2009 patří restaurace Argument k podnikům vyhledávaným labužníky z celé Prahy. Servíruje moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a krom oceňované kuchyně je též proslulý výborným personálem, klidnou zahrádkou a příjemnou, neokázalou atmosférou, která jej odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze. Interiér se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s dotykem moderny.

 

Argument se dočkal řady ocenění od expertů, například výjimečného pětihvězdičkového hodnocení v Mladé frontě Dnes nebo umístění na 14. - 25. místě žebříčku Nejlepší restaurace v Česku podle Hospodářských novin.

 

Foto © Depositphotos.com/mtoome