La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích se připojí k dalším restauracím, které budou nabízet ve svých podnicích mušlové delikatesy v rámci food festivalu Prague Mussle Week. Italská restaurace, v níž najdete prvotřídní kuchyni z lokálních surovin, se vůbec poprvé bude účastnit podobného festivalu. O gastronomický zážitek se jako vždy postará šéfkuchař Jan Kliment, který se svým týmem pravidelně připravuje speciální eventy s doprovodným programem a tematickými pokrmy. Přijít ochutnat toto mimořádně zdravé jídlo s vůní moře můžete od 26. září do 2. října.
Slávky či mušle, jsou středomořská delikatesa plná minerálů, bílkovin, železa a vitamínů, která zároveň prospívá našemu srdci, kloubům i pokožce. Mušle jsou zároveň jednoduché na přípravu a cenově dostupné. Dále obsahují málo kalorií, takže jsou vhodné i pro ty, kdo pečují o štíhlou linii.
La Bottega Oaks Deli Bistro si tentokrát pro své hosty v rámci food festivalu Prague Mussle Week připravilo akci 1+1 porce zdarma. slávky se salámem cacciatore, kořenovou zeleninou, tymiánovou omáčkou a bílým vínem nebo slávky s květákovým velouté, lanýžovým olejem a citronovou marmeládou či slávky s citronovou trávou, rybí omáčkou dasi, limetou a consommé z krevet.
Z hlavních chodů můžete vyzkoušet black ink tagliolini s ropušnicí, slávkami a omáčkou cardinal, dále pak spaghetti aglio olio peperoncino s vongolemi a plocholistou petrželkou nebo slávky s krevetami, vongolemi a omáčkou cacciucco.
„Jsme velice rádi, že i my se připojíme do food festivalu Prague Mussle Week a pro hosty jsme si připravili to nejlepší z darů moře. Slávky jsou velice chutný a lehký pokrm. Se svým týmem jsem připravil například slávky s květákovým velouté, lanýžovovým olejem a citronovou marmeládou. Z hlavních chodů bych doporučil black ink tagliolini s ropušnicí, slávkami a omáčkou cardinal, ale jsem si jistý, že chybu návštěvníci neudělají ani u jednoho pokrmu,“ říká šéfkuchař Jan Kliment z La Bottega Oaks Deli Bistro.
Přijít ochutnat mušlové menu v La Bottega Oaks Deli Bistro v rámci food festivalu Prague Mussle Week můžete přijít od 26. září do 2. října.
Restaurace La Bottega Oaks Deli Bistro sází na lokální potraviny a kuchyni založenou na čerstvosti a vysoké kvalitě. Je zde také možné v obchodě zakoupit prvotřídní italské produkty a suroviny. Jedná se o další přírůstek do známé italské sítě restaurací pod značkou La Collezione. La Bottegu Oaks Deli Bistro najdeme v Oaks Prague, které nabízí prémiové rezidenční bydlení v Nebřenicích u Prahy. Kromě rodinných domů a bytových domů z dílny předních českých i světových architektů zde najdeme i golfové hřiště s licencí PGA National, které se pyšní titulem Nejlepšího hřiště v České republice, a to hned po jeho otevření v roce 2020, stejně tak v roce 2021. Hřiště také získalo v sedmém ročníku World Golf Awards prestižní mezinárodní ocenění: Europe’s Best Golf Course pro nejlepší evropské golfové hřiště roku 2020. Více na delibistro.oaksprague.cz
O Prague mussle week
Jedná se o čtvrtý ročník food festivalu Prague mussle week. Všichni milovníci mořských plodů mohou ve dnech 26. září až 2. října navštívit v Praze a v několika dalších českých městech restaurace, které nabízí speciální mušlové menu. Na stránkách praguemusselweek.cz na vás navíc čeká voucher na 1+1 porce zdarma. Voucher je možné si na stránkách už vygenerovat.