Cider Black Hill

front.post
front.public: 03. 08. 2017
000-obnoveny-obnoveny

Skupina Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh nový jablečný Cider Black Hill. Tím vstupuje do nového segmentu alkoholických nápojů a vychází vstříc zvýšenému zájmu konzumentů o nové a netradiční příchutě nápojů.


 


Pivovary Lobkowicz Group, a.s. se staly výrobcem vlastní značky Cideru Black Hill v České republice. Již v příštím týdnu se v různých typech provozoven a velkoobchodech objeví první varianta tohoto nápoje. Vyrábí se z kvašeného jablečného moštu a v jeho chuti i vůni jsou proto příjemně cítit čerstvá jablka. Je mírně perlivý, velmi osvěžující a určený primárně ke konzumaci v horkých letních měsících. Cider Black Hill obsahuje 4,5% alkoholu – patří tedy mezi tzv. polosuché cidery. Cider Black Hill oslovuje ženy i muže ve věku 25-45 let, kteří žijí moderním životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení a rádi experimentují.


„Zahájením výroby Cideru Black Hill vstupujeme do zcela nového segmentu trhu. V cideru vidíme značný obchodní potenciál, neboť využijeme aktuální trend rostoucí poptávky po nových a neobvyklých příchutích. Black Hill nabízí zajímavou alternativu zejména ke sladovým alkoholickým nápojům. Věříme, že bude mít úspěch i u zákazníků, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje hořká chuť klasického piva nebo ochucených nápojů na bázi pivních limonád. Zvláště v letních měsících ho budou vyhledávat i konzumenti vína kvůli výrazně nižšímu obsahu alkoholu,“ říká Jan Novák, marketingový ředitel skupiny Pivovary Lobkowicz.


Black Hill bude alternativou ke sladovým nápojům, pivu a pivním limonádám a díky nižšímu obsahu alkoholu také k vínu. Cider Black Hill bude k dispozici v sudech a zájemci ho najdou ve velkoobchodech i gastronomických zařízeních po celé republice.


 


Obecné informace o cideru


Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3% alkoholu), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).


Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera“, latinsky „sicera“ a hebrejsky „šekar“. První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v Evropě, především v její západní části. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider“, v Francii „cidre“, ve Španělsku a Portugalsku „sidra“.