Baron zahřeje i osvěží - vyhrajte lednu lahev

front.post
front.public: 10. 12. 2017
000-obnoveny-obnoveny

 


Chystáte rodinnou oslavu nebo silvestrovskou party s přáteli a hledáte inspiraci pro nové a neotřelé drinky? Pak určitě vyzkoušejte jeden z koktejlů, v nichž hlavní roli hraje ovocný destilát Baron Hildprandt. Ať už dáte v chladných zimních dnech přednost teplé variantě, či vyzkoušíte některý ze studených drinků, vždy oceníte především jejich snadnou přípravu. Nechte se inspirovat a předveďte své barmanské umění přátelům třeba na vaší silvestrovské domácí party.


 


Destiláty značky Baron Hildprandt jsou známé svou výjimečnou chutí a poctivou ruční rodinnou výrobou. Díky pečlivé práci mistra destilatéra Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality, a pálenky se tak vyznačují harmonickou ovocnou a lehce nasládlou chutí. Destiláty Baron Hildprandt jsou velmi oblíbené hlavně kvůli prémiové kvalitě a vytříbeným ovocným chutím. Můžete si je vychutnat samotné nebo je použít do míchaného koktejlu – fantazii a chuti se meze nekladou! Petr Vopálenský, brand ambasador společnosti Premier Wines & Spirits, připravil sérii drinků z destilátů Baron Hildprandt.


 


Horký Baron s příchutí zralých hrušek



  • 50 ml Baron Hildprandt ze zralých hrušek

  • 20 ml medové vody

  • 20 ml zázvorového sirupu (např. Belvoire Ginger Cordial)

  • 130 ml horké vody

  • Ozdoba: skořice, plátek zázvoru


Do připravené skleničky na horké drinky dáme všechny suroviny a zalijeme vařící vodou. Skleničku ozdobíme skořicí a zázvorem. Lahodná chuť hruškového destilátu se výborně doplňuje se štiplavostí zázvoru.


 


Malinový Baron Fizz



  • 4 maliny

  • 40 ml Baron Hildprandt ze zralých malin

  • 20 ml malinového likéru (např. Joseph Cartron)

  • 10 ml citronové šťávy

  • 10 ml cukrového sirupu

  • Ozdoba: malina a máta


Do připravené sklenice vložíme led, přidáme všechny suroviny, zamícháme a dolijeme sodou. Dozdobíme malinou a mátou.


 


Baron Ginger Beer



  • 40 ml Baron Hildprandt ze zralých hrušek

  • 20 ml Thomas Henry Ginger Beer

  • Led

  • Ozdoba: limeta a plátek zázvoru


Do připravené sklenice vložíme led, přidáme všechny suroviny, zamícháme a dolijeme sodou. Dozdobíme limetou a plátkem zázvoru.


 


Ovocné speciality Baron Hildprandt ze zralých hrušek, malin a švestek s obsahem alkoholu 40 % jsou blendované destiláty inspirované původní recepturou rodu Hildprandtů a vyrobené macerací prvotřídního sušeného ovoce z jižních Čech. Ovoce se po maceraci nakládá do 62% ovocného destilátu, čímž se získá výrazný a voňavý extrakt. Baron následně vzniká kombinací extraktu, 1 rok stařeného destilátu a vody z vlastních studní. Výsledný blend se dostařuje po dobu 2–3 měsíců v sudech z českého dubu.


 


 


 


 


Zámecká palírna Blatná


Osud rodiny Hildprandtových doslova naplnil krédo vepsané do rodového erbu: Per angusta ad augusta – Přes překážky ke slávě.


Hildprandtovi se významně zasloužili o rozvoj Blatné. Postavili zde školu a pomohli zřídit železniční dráhu Strakonice–Blatná–Březnice, což zásadně ovlivnilo život Blatné a jejího okolí. Taktéž se aktivně účastnili ve válkách na obranu vlasti. Místo díků jim však byl v roce 1952 majetek zkonfiskován komunisty a rodina byla násilně vystěhována. Hildprandtovi byli nuceni pracovat v těžkých podmínkách. V roce 1959 navštívil Československo jejich rodinný známý – etiopský císař Haile Selassie I. Vyžádal si na prezidentovi Novotném legální vystěhování Hildprandtových do Etiopie. Avšak po komunistickém převratu v Etiopii v roce 1975 a pádu císaře Hildprandtovi opět přesídlili, tentokrát na Baleáry a později do Gautingu u Mnichova. Až v roce 1991 se po mnoha letech vrátili zpět na Blatnou. Dnes Zámecká palírna opět dává slávu ovocným destilátům, v nichž se setkává výjimečná kvalita jihočeského ovoce s jedinečnou rodinnou tradicí. Zdejší úrodný kraj skýtá odjakživa hojnost vynikajícího ovoce, které se pod rukama zkušených palírníků a stařením v dubových sudech zpracovává v aristokratický nápoj mimořádně jemné chuti a intenzivní vůně. K výrobě se používá místní voda z vlastních, 35 m hlubokých studní, jejíž vysoká kvalita je neustále kontrolována. Před použitím prochází voda demineralizací, aby se finální produkt nemusel vymrazovat, a byly v něm tak zachovány všechny chutě a vůně.